Alman Pastası İçin Malzemeler :
Alman Pastası Nasıl Yapılır?
Alman pastasının keki için; derin bir kaba 3 adet yumurta kırın. Üzerine 1 su bardağı toz şeker ekleyin. Yumurta ile şekeri 3-4 dakika köpürene kadar çırpın. Ardından yarım su bardağı sıvıyağ, yarım su bardağı süt ve 1 yemek kaşığı yoğurt ekleyip, mikser ile karıştırın. Daha sonra 2 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu eleyerek, koyun. Mikser ile son kez karıştırın.
26 cm lik yuvarlak bir fırın kabı içini iyice yağlayıp, tabanına un serpiştirin. Hazırladığınız kek karışımını kabın içine dökün. Ardından bir kaç kez sert bir zemine vurup, düzlenmesini ve hava kabarcıkların çıkmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Kekin pişip pişmediğini kürdan testi ile kontrol edebilirsiniz.
Alman pastası kreması için; orta boy bir tencere içine 3 su bardağı süt dökün. Üzerine 1 adet yumurta kırın. 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta ve 4 yemek kaşığı toz şeker ekleyin. Tencereyi ocak üzerine alıp, sürekli karıştırarak, koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Krema piştikten sonra ocaktan alın. Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı vanilya koyup, karıştırın. Ardından soğumaya bırakın.
Alman pastasının keki piştikten sonra fırından çıkartıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra pandispanya keki kalıptan yavaşça çıkartın. Keki yavaşça ortadan ikiye kesin. Alt tabanı servis tabağına koyun. Üzerine hazırladığınız kremayı döküp, spatula yardımı ile yayın. 1 adet büyük boy muzu dilimleyip, kremanın üzerine dizin. Ardından diğer kek tabanını üzerine yerleştirin.
Alman pastasını servis etmeden önce en az 1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın. Pasta yeterince dinlendikten sonra üzerine bolca pudra şekeri serpiştirin.