Bisküvili Mozaik Pasta Tarifi (12 Kişilik)

Bisküvili Mozaik Pasta İçin Malzemeler :

Bisküvili Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?

Mozaik pasta yapımında; öncelikle çikolata sosunu hazırlayın. Geniş bir tavaya 125 gr tereyağı ya da margarin koyup, eritin. Ardından 1 su bardağı süt ve 3 yemek kaşığı kakao ekleyin. Karıştırarak, kaynatın. Kaynadıktan sonra 3 yemek kaşığı toz şeker koyup, tekrar karıştırın. Kaynayan sütlü karışıma 100 gr parçalanmış bitter çikolatayı ekleyin. Tavayı ocaktan alın. Çikolataların kendiliğinden erimesini bekleyin. Daha sonra bir süre karıştırarak, ılımaya bırakın.

Derin bir kaba 2 paket pötibör bisküviyi elinizle kırın. Mozaik pastanın içinde gözükecekleri için çok fazla ufak olmamasına dikkat edin. Bisküvilerin üzerine hazırladığınız çikolatalı sosu dökün. Kaba dövülmüş cevizleri de ekleyip, ezmeden karıştırın.

Mutfak tezgahına streç film serin. Üzerine mozaik pasta için hazırladığınız bisküvili çikolata karışımını dökün. Ellerinizle yanlardan bastırıp, piramit şeklini verin. Streç filme sarın. Derin dondurucuda 3 saat bekletin.

Dondurucuda beklettiğiniz mozaik pastayı dilimleyip, soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Mozaik pasta yaparken, dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, çikolata oranının iyi ayarlanmasıdır. Eğer çikolata miktarını çok fazla koyarsanız, mozaik pasta iç bayıcı ve yapış yapış olur. Sosunuzu az hazırlarsanız, bu sefer de şekil verirken zorlanırsınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir