Gelin Çantası Pastası İçin Malzemeler :
Gelin Çantası Pastası Nasıl Yapılır?
İlk olarak kakaolu pankek hamuru için, derin bir kap içine 1 su bardağı süt, 1 adet yumurta, 3 yemek kaşığı sıvıyağ ve 3 yemek kaşığı toz şeker koyup, iyice çırpın. Ardından 1 su bardağı un, 2 yemek kaşığı kakao, yarım paket kabartma tozu ve yarım paket vanilyayı eleyerek, ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın. Elde ettiğiniz karışım kek kıvamında yoğun akıcı olacaktır.
Daha sonra teflon bir tavayı ocak üzerine koyup, ısıtın. Hazırladığınız kakaolu pankek hamurundan ufak bir kepçe alın. Çay tabağı büyüklüğünde olacak şekilde hamuru yavaşça tavaya dökün. Hamurun çok fazla kalın ve ince olmamasını sağlayın. Orta ateş üzerinde hamurun üst kısmında kabarcıklar oluşup, patlayana kadar pişirin. Buradaki püf nokta hamurun sadece bir tarafını pişirmemiz. Üst kısım alt taraftaki ısı ile pişmeli ama kurumamalı.
Pişen kakaolu pankekleri kapaklı bir kap içine koyun. Kurumamaları için üzerlerini streç film ile hemen kapatın. Bu şekilde nemlenerek, rahatça katlayabileceksiniz. Pankeklerin sıcakken çok fazla üst üste de gelmemesini sağlayın ki birbirlerine yapışmasınlar. Ardından pankekleri bu şekilde soğumaya bırakın.
Diğer yandan bir kap içine 2 paket krem şanti tozu koyun. Üzerine 2 su bardağı soğuk süt döküp, koyu kıvam alana kadar çırpın.
Soğuyan pankeklerin yarısına hazırladığınız krem şantiden sürün. Yarım ay şeklinde yavaşça kapatın. Şantili kısmı hindistan cevizine bulayıp, servis tabağına dizin.