Ispanaklı Pasta İçin Malzemeler :
Ispanaklı Pasta Nasıl Yapılır?
Ispanaklı pasta yapımı için; ilk olarak 15 adet ıspanak yaprağını güzelce yıkayıp, süzmeye bırakın. Daha sonra ıspanakları mutfak robotu içine koyup, iyice parçalayın.
Diğer tarafta derin bir kap içine 4 adet yumurta kırın. Üzerine 4 türk kahve fincanı toz şeker ekleyin. Yumurtaları ve şekeri mikser yardımı ile 3-4 dakika kadar çırpın. Ardından kaba parçaladığınız ıspanakları koyup, mikser ile tekrar çırpın. Daha sonra kaba 4 kahve fincanı un ve 1 paket kabartma tozunu eleyerek, ekleyin. Mikser yardımı ile karıştırın.
Hazırladığınız ıspanaklı kek hamurunu tereyağı ile yağladığınız orta büyüklükteki yuvarlak bir fırın kabı içine dökün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırına verip, 30-35 dakika kadar pişirin.
Ispanaklı pastanın kreması için; orta büyüklükteki derin bir tencere içine 2 buçuk su bardağı süt dökün. Üzerine 3 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı nişasta koyun. Tencereyi ocak üzerine alıp, sürekli karıştırarak, koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Krema piştikten sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
Daha sonra soğuyan kremanın üzerine yarım paket krem şanti tozu ve 1 yemek kaşığı süt ekleyin. Kremayı mikser ile güzelce çırpın. Pandispanya keki piştikten sonra fırından çıkartıp, soğumaya bırakın. Ardından kalıptan yavaşça çıkartın. Keki bıçak yardımı ile ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz kekin alt tabanını servis tabağına koyun. Kekin üzerine kremanın yarısını koyup, spatula yardımı ile yayın.