Kakaolu Rulo Pasta Tarifi (12 Kişilik)

Kakaolu Rulo Pasta İçin Malzemeler :

Kakaolu Rulo Pasta Nasıl Yapılır?

İlk olarak kakaolu rulo pastanın iç kremasını hazırlayın. Küçük bir tencere içine 2 su bardağı süt, 3 buçuk yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı un ve 1 paket kakao (25 gr) koyun. Tencereyi ocak üzerine alıp, koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Kakaolu krema piştikten sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Krema soğudukça koyu bir kıvam alacaktır.

Diğer tarafta kakaolu rulo pastanın keki için; derin bir kaba 4 adet yumurta kırın. Üzerine 1 su bardağı toz şeker ekleyip, mikser ile 3-4 dakika köpürene kadar çırpın. Ardından kaba 1 türk kahvesi fincanı ılığa yakın sıcak su döküp, kısa bir süre daha çırpın. 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve 1 su bardağı unu eleyerek, koyun. Mikser yardımı ile karıştırın. Kek karışımın kıvamı oldukça sıvıdır. Ekstra un koymayın.

Hazırladığınız kek hamurunu, yağlı kağıt serili büyük boy fırın tepsisine dökün. Hamurun eşit bir şekilde yayılmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.

Kakaolu rulo pastanın keki piştikten sonra fırından çıkartın. Bekletmeden kısa kenarından başlayıp, yağlı kağıt ile birlikte rulo olacak şekilde sarın. Sardığınız rulo keki temiz bir beze sarıp, soğuyana kadar bekletin.

Pastanın üzeri için; derin bir kaba 1 paket kakaolu krem şanti tozu ve 1 su bardağından 1 parmak az soğuk süt koyup, mikser ile koyulaşana kadar çırpın. Ardından kıvam alması için buzdolabında bekletin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir