Kolay Tiramisu Tarifi (6 Kişilik)

Kedidilli Tiramisu İçin Malzemeler :

Kedidilli Tiramisu Nasıl Yapılır?

Kedidilli tiramisu yapımı için; öncelikle kremasını hazırlayın. Orta boy derin bir tencere içine 3 su bardağı süt, 1 buçuk çay bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı nişasta, 3 yemek kaşığı un ve 1 adet yumurta sarısı koyun. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırın. Ardından tencereyi ocak üzerine koyun. Kremayı koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak, pişirin.

Krema piştikten sonra içine 1 paket vanilya ve 1 yemek kaşığı tereyağı koyup, karıştırın. Ilıması için kremayı başka bir kap içine aktarın. Krema ılıdıktan sonra içine 4 yemek kaşığı labne peyniri ekleyip, mikser ile güzelce çırpın. Diğer yandan bir kase içine yarım su bardağı su, yarım su bardağı süt, 1 yemek kaşığı nescafe ve 1 yemek kaşığı toz şeker koyup, karıştırın.

Daha sonra orta boy uzunluktaki bir dikdörtgen servis tabağının tabanına ya da küçük kare bir borcam kabı içine kremanın üçte birini koyup, güzelce yayın. Kedidili bisküvilerin her iki tarafını tek tek kahveli karışıma hızlıca batırıp, çıkartın. Ardından kedidili bisküvileri kremanın üzerine yerleştirin. Kedidili bisküvilerin üzerine de kremadan koyup, güzelce yayın. Son olarak kalan kedidillerini de kahveli karışıma batırıp, kremanın üzerine yerleştirin. Son kalan kremayı da kedidili bisküvilerin üzerine güzelce dökün. Hazırladığınız kolay tiramisuyu buzdolabında en az 3-4 saat dinlenmeye bırakın.

Buzdolabında dinlenen kedidilli tiramisunun üzerini bolca kakao serpiştirin. Ardından dilimleyip, soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Tiramisu kedidili bisküvisi ile yapıldığı gibi hazır kek ile de yapılır. Hazır kek yerine keki kendinizde hazırlayabilirsiniz. Kedidilli tiramisuyu kelepçeli kalıplar içinde ve borcam kaplarında hazırlayacağınız gibi porsiyonluk kuplar ya da kaseler içinde de hazırlayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir