Orjinal Mozaik Pasta Tarifi (10 Kişilik)

Orijinal Mozaik Pasta İçin Malzemeler :

Orijinal Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?

Orjinal mozaik pasta yapımında; ilk olarak derin bir kabın içine 2 paket pötibör bisküviyi (350 gr) iri parçalar halinde kırın. Bisküvilerin çok fazla ufak olmamasına dikkat edin. Tarifte kullandığımız su bardağı ölçüsü 200 ml dir. Çay bardağı ölçüsü 110 ml dir.

Mozaik pastanın sosu için; 100 gr tereyağı ya da margarini küçük bir tava içine koyup, yakmadan eritin. Daha sonra eriyen tereyağını derin bir kase içine koyun. Yağın üzerine 1 çay bardağı toz şeker ve 3 yemek kaşığı dolusu kakao ekleyin. Kakao ve şekeri güzelce karıştırın. Ardından karışımın üzerine 1 su bardağı süt dökün. Şeker tamamen eriyene kadar sosun iyice karışmasını sağlayın.

Diğer taraftan, 1 su bardağı fındığı fazla küçük olmayacak şekilde kırın. Orta büyüklükte olması yeterlidir. Hazırladığınız kakaolu sosu bisküvilerin üzerine güzelce dökün. Ardından fındıkları ekleyin. İsteğe göre fındık yerine ceviz ya da fıstık da koyabilirsiniz. Son olarak tüm harcı bisküvileri ezmeden yavaşça karıştırın. Bisküvilerin tamamen sosa bulandığından ve sosu güzelce çektiğinden emin olun.

Daha sonra tezgah üzerine genişçe bir streç film serin. Streç filmin üzerine hazırladığınız bisküvili karışımı dökün. Karışımı streç filme sarıp, elleriniz ile yanlardan ve uç kısımlardan bastırarak şekil verin. Ardından orjinal mozaik pastayı derin dondurucuya koyun. En az 1-2 saat dondurucuda bekletin.

Hazırladığınız mozaik pastayı dondurucudan çıkartıp, 5 dakika oda sıcaklığında bekletin. Ardından dilimleyerek, servis edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir