Porsiyonluk Kremalı Muzlu Alman Pastası Tarifi (25 Adet)

Porsiyonluk Alman Pastası İçin Malzemeler :

Porsiyonluk Alman Pastası Nasıl Yapılır?

Porsiyonluk alman pastasının kreması için; orta boy derin bir tencere içine 2 su bardağı süt koyun. Üzerine 1 adet yumurta kırın. Daha sonra 2 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı toz şeker koyup, iyice çırpın. Tencereyi ocak üzerine alıp, kremayı koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak, pişirin. Pişen kremayı ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Kremanız soğuduktan sonra koyu bir kıvam alacaktır. Bunun için mikser ile kısa bir süre çırpın. İsteğe göre kremanızın içine 3-4 yemek kaşığı süt kreması ekleyebilirsiniz.

Diğer taraftan derin bir kap içine 2 su bardağı un, 9 yemek kaşığı toz şeker ve 1 paket kuru maya koyup, karıştırın. Ardından 1 çay bardağı ılık su ve 1 çay bardağı ılık süt ekleyin. 2 adet yumurta kırın. Erimiş 75 gr tereyağı ve 2 yemek kaşığı yoğurt koyun. Tüm malzemeyi eliniz ile karıştırın. Ardından karışım üzerine kalan 3 su bardağı unu azar azar ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerini kapatıp, ılık bir yerde 1 saat kadar mayalamaya bırakın.

Daha sonra mayaladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine dizin. Üzerlerine hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırına verin. Üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Yaklaşık 20-25 dk kadar pişirin.

Pişen porsiyonluk alman pastasını fırından çıkartıp, üzerini temiz bir bez ile örtüp, soğumaya bırakın. Daha sonra her bir pastayı bıçak yardımı ile ortadan kesin. Pastaların kestiğiniz iç kısımlarını krema ile doldurun. 1-2 adet muz dilimi koyun.

Hazırladığınız porsiyonluk alman pastasının üzerine pudra şekeri ya da çikolata sosu döküp, servis edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir