Tepsi Pastası Tarifi (10 Kişilik)

Tepsi Pastası İçin Malzemeler :

Tepsi Pastası Nasıl Yapılır?

Tepsi pastası için; derin bir kaba 3 adet yumurta kırın. Üzerine 1 buçuk su bardağı toz şeker ekleyip, mikser ile köpürene kadar 4-5 dakika çırpın. Daha sonra kaba 1 buçuk su bardağı süt dökün. Ardından 1 su bardağı sıvı yağ ekleyip, mikser ile tekrar çırpın. 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve 2 buçuk su bardağı unu eleyerek, koyun. 3 yemek kaşığı kakaoyu da eleyerek ekleyin. Mikser ile karıştırın.

Orta büyüklükteki bir fırın kabının içini hafifçe yağlayın. Hazırladığınız kek hamurunu yağladığınız kabın içine dökün. Bu tarifte 32×24 cmlik bir fırın kabı kullanılmıştır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırına verin. Yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Kekinizin pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz. Kürdanı batırdığınız da kuru çıkarsa pişmiş demektir.

Keki ıslatmak için küçük bir tencere içine 1 buçuk su bardağı süt koyun. Üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker ve 2 yemek kaşığı kakao ekleyin. Ocak üzerine alın. Şeker eriyene kadar karıştırarak, biraz ısıtın. Ardından ocaktan alın. Ilımaya bırakın.

Kek piştikten sonra fırından çıkartın. Üzerine kürdan batırarak, delikler açın. Kakaolu süt karışımını eşit bir şekilde kekin üzerine dökün. Sosu tamamen çekip, oda ısısında iyice soğuyana kadar bekletin.

Tepsi pastasının üzeri için; küçük bir tencere içine 1 paket sıvı kremayı dökün. Tencereyi ocak üzerine alıp, kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Ardından ocaktan alın. İçine 100 gr bitter çikolata ve 100 gr sütlü çikolatayı parçalayarak ekleyin. Sürekli karıştırarak, çikolataların erimesini sağlayın. Daha sonra karışımın içine yarım su bardağı kırılmış fındık koyup, karıştırın. Karışımı oda ısısında soğumaya bırakın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir