Vişneli Tart Tarifi (12 Kişilik)

Vişneli Turta İçin Malzemeler :

Vişneli Turta Nasıl Yapılır?

Vişneli turta yapımı için; öncelikle 350 gr vişneyi ayıklayıp, yıkayın. Ardından vişnelerin çekirdeğini çıkartın. Orta büyüklükte bir tencere içine vişneleri koyun. Vişnelerin üzerine 1 su bardağı toz şeker ekleyin. Vişne ve şekeri karıştırıp, orta ateş üzerinde kaynayana kadar pişirin. Tarifte kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml dir.

Daha sonra 3 yemek kaşığı nişastayı 3-4 yemek kaşığı su ile açın. Kaynayan vişnenin üzerine dökün. Vişne sosunu ara ara karıştırarak, tekrar kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocak üzerinden alıp, soğumaya bırakın. Hazırladığınız vişne sosu sıvı olmayacaktır. Bu yüzden nişastanın miktarını vişnelerin sulanmasına göre ayarlayabilirsiniz.

Turta hamuru için; derin bir kaba 150 gr tereyağı koyun. Üzerine 1 adet yumurta kırın. Ardından 1 su bardağı pudra şekeri ve 1 paket vanilya ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Son olarak kaba 1 paket kabartma tozu ve 3 buçuk su bardağı kadar unu azar azar ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız tart hamurunun 3 te birini ayırıp, buzlukta 15 dakika kadar bekletin. En son turtanın üzerine rendelemek için kullanılacaktır.

Diğer tarafta 31 cm lik turta kalıbının içini iyice yağlayın. Hamuru kalıbın içine koyup, hafifçe yanlara çıkacak şekilde eliniz ile eşit bir şekilde yayın. İsteğe göre büyük yuvarlak borcamda da yapabilirsiniz. Hamurun çok kabarmaması için üzerine çatal ile delikler açın. Deldiğiniz tart hamurunun üzerine soğumuş olan vişneli sosu koyup, spatula yardımı ile eşit bir şekilde yayın. Son olarak buzlukta beklettiğiniz hamuru çıkartıp, rendenin iri tarafı ile sosun üzerine rendeleyin.

Hazırladığınız vişneli turtayı önceden ısıtılmış alt üst ayarlı 170 derece fırına verin. Yaklaşık 40 dakika üzeri hafifçe kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir